BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

February 26, 2010

ku keboringan~~

semakin hari, semakin terasa tahap keboringan yang semakin menebal dalam kalangan pelajar-pelajar lepasan spm 2009.. oleh kerana tarikh result yang x menentu.. hampir dua tiga org(sape la ni..maen teka je..) pelajar mula merasakan tekanan yang perlu dihadapi.. aku pun rase sangat pelik.. tahun2 laen xde la kecoh sgt sal result ni.. taun ni jadik cam masalah besaw plak tarikh 2.. puncanya terlalu banyak spekulasi tentang tarikh2 yg mungkin berdaftar sebagai tarikh keramat itu.. setakat ini lebih daripada 5 tarikh yg telah disebutkan oleh pelajar2 lepasan spm sendiri.. yang pasti,, tiada siapa pun yang 100% pasti tentang tarikh yang diketahuinya..

aku sgt2 berharap result kluar awal2.. ini adalah kerana aku sudah terlalu... saya ulang.. TERLALU boring berada di rumah.. beginilah manusia.. orang bagi rehat,, boring.. kalau suruh blajar sungguh2,, malas pulak.. manusia2.. tapi yang pasti,, bukan sahaja tarikh result,, bahkan result itu sendiri membuatkan aku cuak dan tidak sedap duduk.. bkan tkut akan hasilnya itu.. tp tkut yg normal.. tkut yg biasa semua orang pernah rase.. tkut x mnjadi seperti yg dibaygkan.. tkut akan pandangan org terhadap kite selepas result.. takut krana tdak tahu kemana hala tuju selepas result.. takut menghampakan ibu bapa..

tapi setelah ku selidik hingga ke akar umbi,, ak bukan takut.. ak hanya bimbang,,dan bimbang itu menyebabkan ak resah.. hrmm.. maaf kepada semua pembaca.. aku hanya melalut.. biaselah.. budak tggu result.. tu je yg bleh dibuat.. haha.. n btw saya terjumpa beberapa gambar yg sgt mengingatkan saya tentang masa dahulu.. tntang masa depan.. sewaktu saya berusia seperti dalam gambar,, saya tidak pernah terfikir akan jadi seperti saya pada hari ini.. lihatlah.. saya hanya budak hingusan yg tidak tahu mengenai dunia sebenar.. skarang ini saya sudah mmpu berfikir... skurang2 nya saya mampu merangka masa depan.. jika dibandingkan dengan dulu dimana yang ada di minda hanyalah main dan main...
dan makan...

melihatkan gambar2 ini,, saya sangat merindukan saat2 saya masih tidak perlu berfikir tentang masa depan kerana tiada kerisauan.. hanya gelak ketawa dan mungkin sdikit tangisan akibat terjatuh ketika berlari atau ketika dimarahi ibu akibat lambat mandi... tapi semua ini menjadikan saya seorang insan yang mampu berfikir.. berfikir untuk hidup.. berfikir untuk mencapai peningkatan dalam hidup.. berfikir untuk terus menjalani kehidupan.. tapi semua yang kita fikir x semestinya menjadi seperti itu.. memetik kata2 seorang sahabat,, WE PROPOSE, GOD DISPOSE.. kata2 itu benar2 menyedarkan saya yang kite hanya mampu merancang , Tuhan yang menentukan.. dan dgan itu saya mempersembahkan,, da process of living of a human,a student,a friend,a foe,a boy,and a man... enjoy it...


di kala ini,, aku masih berusia 3-4 tahun kalau x clap...
aku posing ke candid??
ak sndiri pon xtaw..
hihi~


waktu ini pula ketika bersiar2 di taman tasik titiwangsa...
pic in row...
mcyah,saya,alom(wif jehe),angoh, n naji(my kezen)...
hahaha~



waktu ku sudah mampu untuk posing...
bersama adeq ku...
azhan...
die skarang studi kat mrsm pgkalan chepa...
bdop bijop ar tuh..
haha~
ak nak tgok die study oversea coz ak taw..
he is qualified 4 that..
haha~


kah33!!
gamba yg sgt2 lawak bagi ak..
camne la ak bleh snyum thap innocent smpai camtu skalik..
kah33!!
neway,, nice pic 4 me..(msuk bkul agkt sndiri)
hohoho~


gamba yg diambil di taman buaya,pcb , klantan...
skrang ni dah x femes..
org pon dah x pergi..
haha~
at least ak ade knangan kat sne an..
haha~

n that`s it 4 today...
rse sgt beruntung kerana diberi nikmat oleh Tuhan yg Maha Esa..
yakni nikmat iman dan islam...
huhu~
jika difikirkan balik mengenai kisah lampau kite..
kite xkan perasan bahawa dulu..
kite x pernah mengimpikan keadaan seperti mane kite hari ini..
sedar x sedar..
saya sudah mmpu pandu kereta..
sudah mampu memetik suis lampu di rumah yg agak tinggi..
sudah mampu berfikir dengan bernas..
dan sudah mampu utk mmbuat kputusan sndiri..
syukur alhamdulillah kepadaMu Ya Allah kerana memanjangkan umurku dan memurahkan rezekiku sehingga aku mencapai tahap ini dalam hidupku..
tahap yg pling mncabar..
thap remaja...
dikala waktu ini..
andai aku sesat dari jalanMu yg lurus..
kembalikan aku dengan hidayahMu..
andai aku alpa dengan ajaran Muhammad...
duga aku dengan cubaanMu...
sehingga aku benar2 mengenaliMu Ya Rabbi...

"tidak aku ciptakan Jin dan Manusia melainkan utk beribadah kepadaku"

[^_^]
daa~~

3 comments:

inani said...

rndu tman buaya.sy suke tgok buaya.sgt chomey.hahaha

ZoiDieCT ArchAeA said...

..................

bosan.....

orz

~sTRAdIvarIuS orPHeUs~ said...

sorry la rumy lau post ak mmbosankan...
sory curik mser utk bce ntry yg mmbosankan ni...

Related Posts with Thumbnails